all4beer.com 
glass 
Beer-o-Forum

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Club SpoTs
 clubads

Beer-o-έξοδος
diver_beer
Πληροφορίες
 all4beer.com :: Καταναλώστε Υπεύθυνα  Total Online
 Super Admins ( 1 ) Super Admins 1
 Admins ( 0 ) Admins 0
 Members ( 2 ) Members 2
 Visitors ( 24 ) Visitors 24
  Total Online  27

Who's Online?
 Members ( machivv ) machivv,  Members ( litost ) litost
  Total  1,411,431

Member Stats
Newest  machivv

all4beer.com
Γεια σου, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.
Χάσατε τον κωδικό σας;
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! (1 βλέπε)
_GEN_GOTOBOTTOM Απάντηση στο θέμα Favoured: 0
ΘΕΜΑ: Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back !
MIXOS
Διαχειριστής
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή του προφίλ του χρήστη
Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 04.03.10 23:35  
Urthel Samaranth 12 Quadrium

Σήμερα, μετά από καιρό αγαπητοί φίλοι του all4beer, θα περιπλανηθούμε και πάλι στον παραμυθένιο κόσμο των αγαπημένων μας Erthels …
Οι πράγματι πολύ γουστόζικοι νάνοι – ξωτικά μας έχουν χαρίσει στο παρελθόν ευχάριστες στιγμές εδώ μέσα , αφού λανσάρουν πάντα με τον καλύτερο και τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τις μπύρες της σειράς Urthel που παρασκευάζει ο δρυίδης Leyerth, ο ζυθοποιός των νάνων …

Μετά τις Urthel Hibernus Quentum ( την tripel της σειράς) και την απολαυστικότατη Urthel Hop it σειρά έχει σήμερα το δυνατό χαρτί των Erthels …

H Urthel Samaranth 12 Quadrium, η quadrupel της Ζυθοποιίας “ The Leyerth Breweries” …

Χάρη στον αγαπητό μας φίλο Chalice οι μπύρες αυτές έγιναν ευρέως γνωστές εδώ στο all4beer με αποτέλεσμα να έχω τη χαρά να δοκιμάσω τόσο την tripel ( και μάλιστα εις διπλούν), όσο και την hop it …

Η μίνι περιήγησή μας στο Φεστιβάλ μπύρας στην Brugge τον Νοέμβρη που μας πέρασε δε θα μπορούσε να μας αποτρέψει από το να ψάξουμε τις μπύρες της Urthel στα μπυρομάγαζα της πόλης και να τις φέρουμε στην Ελλάδα μαζί με τις αποσκευές μας …

Έτσι , και αφού καιρό τώρα κάνω υπομονή, σήμερα δεν κρατήθηκα και είπα να ανοίξω πιθανόν το τελευταίο μπουκάλι που μου έμεινε από την μπυροεξόρμησή μας αυτή …

Urthel Samaranth 12 Quadrium, μια quadruple επομένως στα 11,5% ABVκαι η μαγεία των Erthels ζωντανεύει ξανά στο ποτήρι μου …
beertouozos
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
MIXOS
Διαχειριστής
graphgraph
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 04.03.10 23:43  
Ένα πολύ όμορφο πορτοκαλοκεχριμπαρένιο ύφασμα το σώμα της, ντύνει με τον καλύτερο τρόπο το εξίσου πολύ όμορφο κολονάτο ποτήρι της … Χρώμα γνώριμο εξάλλου για την πλειοψηφία των quadruples … Λευκός ο αφρός της, συνεκτικός και δυναμικός μέχρι τέλους, αφού δεν θα πάψει να συντροφεύει το ποτήρι και τα τοιχώματά του με ένα πέπλο μισού εκατοστού μέχρι και την τελευταία γουλιά …

Άρωμα: γλυκό, ζεστό και ασφαλώς αλκοολικό το άρωμα της. Malts, μαγιά, φρούτα (μήλο, δαμάσκηνο ίσως), καραμέλα διακρίνονται πιο άμεσα, ενώ στην πορεία η αίσθηση του αλκοόλ γίνεται αντιληπτή ακόμη πιο έντονα … Πιθανολογώ και την ύπαρξη μπαχαρικών, αλλά ως συνήθως στις quadruples τα καρυκεύματα είναι σαφώς πιο διακριτικά και καλύτερα κρυμμένα εν συγκρίσει με τις triples όπου τα αντιλαμβάνεσαι άμεσα …

Γεύση: γλυκιά στο σύνολό της και φρουτώδης. Η αίσθηση της μαγιάς φαίνεται να διαπερνάει μόνιμα το όλο σκηνικό μαζί με ζάχαρη, σταφίδα και φρούτα. Καλά ισορροπημένα τα περάσματα των malts, ενώ κι εδώ το αλκοόλ δείχνει τα δόντια του με στιγμιαία τσιμπήματα που θα έχουν δυναμικότερη παρουσία στο τελείωμα ..

Επίγευση: το ίδιο γλυκό, φρουτένιο και ασφαλώς αλκοολικό το finale, σε μια αίσθηση μέτριας διάρκειας … που όμως σε ξεγελάει, αφού πάνω που πάνε να σβήσουν τα πάντα, επανέρχονται από το πουθενά διακριτικά μουδιάσματα της πικράδας του λυκίσκου και του αλκοόλ για να μπαλαντζάρουν με εξαιρετικό τρόπο την όλη συνταγή …

Σώμα γεμάτο θα έλεγα, κολλώδες κατά τις περιπτώσεις που η γουλιά θα είναι πιο βαρβάτη, με την γενικότερη αίσθηση της γλύκας, της ζάχαρης και του αλκοόλ να μένουν στα χείλη, στον ουρανίσκο και στα δόντια …
Στο μπουκάλι προτείνεται να σερβιριστεί μεταξύ 8-10 βαθμών Κελσίου, αλλά αν την αφήσετα ακόμη παραπάνω θα αποζημιωθείτε ακόμη περισσότερο ..

Δυνατή πράγματι η συγκεκριμένη συνταγή του ζυθοποιού των Erthels … καλά ισορροπημένη, με όλα τα γνώριμα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει μια quadrupel που σέβεται το όνομα της …

Βαθμολογία: 8,25

Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στα Erthels και ασφαλώς στους δημιουργούς τους: την Hildegard και τον Bas Van Ostaden, που από το 2000 κοσμούν τον υπέροχο κόσμο των Βέλγικων ετικετών με μια ακόμη άκρως ποιοτική σειρά …
Έχοντας δοκιμάσει τρεις πλέον ετικέτες της Urthel θα πω ότι η tripel είναι αυτή που θεωρώ ως την πιο πετυχημένη συνταγή τους …

Θυμίζω απλά πως η Ζυθοποιία Leyerths ,αφού χρησιμοποίησε για κάποιο χρονικό διάστημα τις εγκαταστάσεις τις Van Steenberge για την παραγωγή της, ζυθοποιεί πλέον στις εγκαταστάσεις του Koningshoeven της Ολλανδίας και της La trappe από το 2006.

Όλες τις πληροφορίες, σχόλια αλλά και τις παρουσιάσεις της Urthel Hibernus Quentum και Urthel Hop-it μπορείτε να τις απολαύσετε δια χειρός Chaliceεδώ ακριβώς

Τέλος να ευχαριστήσω το φιλαράκι μου panagiof για την ευγενική χορηγία – δάνειο του πανέμορφου ποτηριού της Urthel για τις ανάγκες της φωτογράφησης, μιας και το δικό μου δυστυχώς είχε την ατυχία να απογειωθεί σώο και αβλαβές από τις Βρυξέλλες, αλλά να προσγειωθεί κομματιασμένο στη Θεσσαλονίκη …

Στην υγειά σας φίλες και φίλοι …

Και υπομονή Σε μια δεκαετία η χώρα θα βγει από την οικονομική κρίση και θα μπει ΦΥΛΑΚΗ …

Οπότε ... ας το διασκεδάσουμε όπως κάνουν τα αγαπητά μας Erthels ...
beertouozos
thanasis
Έχω ξεφύγει... Boarder !!
graphgraph
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 05.03.10 10:11  
ΜΙΧΟ αγόρι μου, μ' έχεις κουράσει πραγματικά...

Τέλος πάντων... άψογη περιγραφή, άψογος χειρισμός του λόγου, καταπληκτικές φωτογραφίες... τέλεια παρουσίαση
... όπως πάντα

Άκου εκεί "Ένα πολύ όμορφο πορτοκαλοκεχριμπαρένιο ύφασμα το σώμα της..."
... ποια ακριβώς "μπουχάρα" παρουσίαζε εκείνη την ώρα η Μιραράκη και της έκλεψες την ατάκα ... και μήπως το σώμα της ήταν τελικά πορτοκαλομπορντοροδοκόκκινο

Οφείλω όμως να πω ότι στο τέλος μου τη χάλασες τη δουλειά. Πάνω που είχα καταλήξει στο ποιο ποτηράκι θα απαλλοτρίωνα στην επόμενη επίσκεψή μου στη Σαλόνικα, μπήκε στη μέση ο Πάνος και μας χάλασε τη δουλειά...
... και το κακό είναι ότι μετά από το συγκεκριμένο σχόλιό μου, δεν τον βλέπω να μας καλεί στο σπίτι του (και με το δίκιο του φυσικά!!!... κακό του κεφαλιού του και της βιτρίνας του θα κάνει )
He who drinks beer sleeps well.
He who sleeps well cannot sin.
He who does not sin goes to heaven.
Amen...
Chalice
graph
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 05.03.10 11:06  
Είχα δοκιμάσει την Samaranth πριν ένα - ενάμιση χρόνο και θυμάμαι πως την βρήκα αρκετά καλή για quadrupel αλλά δεν μου έκανε την εντύπωση που μου είχε κάνει η Hibernus Quentum, η τρίπελ δηλαδή της σειράς

Οι δημιουργίες της Leyerth είναι πάντως αξιόλογες και πάντοτε θ' αποτελούν αγοραστική επιλογή μου. Μακάρι να έλθουν και στην Ελλάδα κάποια στιγμή...

Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας Μίχο... έστω και virtualy
MIXOS
Διαχειριστής
graphgraph
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 05.03.10 16:40  
Πράγματι φίλε μου Chalice ... η Samaranth είναι απλά μια καλή quadrupel που όπως είπα ξετυλίγει καλύτερα τις χάρες της σε ψηλότερες θερμοκρασίες, αλλά χωρίς πάλι να μπορεί να αγγίξει άλλα μεγαθήρια της κατηγορίας αυτής ..

Σεφ μου ... το ποτηράκι του panagiof είναι ακόμη υπό την κατοχή μου ... οπότε κοίτα να διαπραγματευτείς μαζί μου ...
beertouozos
Weissman
Platinum Boarder
graphgraph
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 05.03.10 23:45  
σε τουτη την χαλεπη εποχη την οποια διανυουμε κ σπανιζουν οι παρουσιασεις...
ο παντα ετοιμοπολεμος Μιχος δινει για ακομα μια φορα μαθηματα ζυθου,γραφης κ εικονων.
ευγε Χρησταρα,βαστα γερα κ εδω ειμαστε εμεις...
Dokimos
graphgraph
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 06.03.10 04:19  
Πολύ ωραία παρουσίαση MIXOS! Άντε να δω πότε θα δοκιμάσω κι εγώ με τη σειρά μου κάποιο Erthel...

Αχ, αυτό το παραμυθένιο Βέλγιο και η ζυθοκουλτούρα του! Ο τόπος όπου η μπύρα και ο κόσμος του φανταστικού ζυμώνονται παρέα και μόλις ανοίξουμε το μπουκάλι, ξεπηδάνε στο ποτήρι μαζί με το λυκίσκο θρύλοι και παραδόσεις...
eisnotonvoreios
Expert Boarder
graphgraph
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 06.03.10 15:09  
Έχουμε την οικονομική κρίση πάνω στο κεφάλι μας.
Διαβάζουμε κι αυτες τις παρουσιασεις γι αυτούς τους πειρασμούς απο το Βέλγιο....
Ε, μάλλον πρέπει να βγάλω εισητήριο χωρις επιστροφή για Βέλγιο!
MONK
Platinum Boarder
graphgraph
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 07.03.10 21:04  
Μιχο με μπριζωσες με την παρουσιαση σου και ανοιξα και εγω την δικια μου Urthel Samaranth 12 Quadrium...θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου. Ειναι οντως μια αρκετα καλη quadrupel χωρις ομως να φτανει καποιες αλλες κορυφαιες του ειδους...Επειδη με εχει πιασει ενα κατι τελευταια με τις φωτο παραθετω αυτες που τραβηξα για την Urthel Samaranth 12 Quadrium

Αυτες τις ολιγες...
panagiof
Gold Boarder
graphgraph
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 10.03.10 01:21  
Μια αληθινά υπέροχη παρουσίαση που μας εξιστορεί, μέσω της Μίχειου γραφής, ακόμη ένα μικρό Erthel του Βελγίου....

Τι να πω...πολύ όμορφη παρουσίαση...αλλά κάποτε πρέπει το site να γίνει πιο διαδραστικό...να βάζουμε τη γλώσσα στις φωτογραφίες μπας και απολαύσουμε έστω και λίγο αυτά τα διαμάντια...

Παιδιά ένα έχω να πώ!!! Πως αυτή η ετικέτα έχει απίστευτη όψη! Χαλαρά αξίζει το 10αρι όταν γεμίζει το ποτήρι της!!! Μαγική εικόνα το γεμάτο ποτήρι...καιρό είχα να εντυπωσιαστώ από μια εικόνα τόσο πολύ....

thanasis έγραψε:
Οφείλω όμως να πω ότι στο τέλος μου τη χάλασες τη δουλειά. Πάνω που είχα καταλήξει στο ποιο ποτηράκι θα απαλλοτρίωνα στην επόμενη επίσκεψή μου στη Σαλόνικα, μπήκε στη μέση ο Πάνος και μας χάλασε τη δουλειά...
... και το κακό είναι ότι μετά από το συγκεκριμένο σχόλιό μου, δεν τον βλέπω να μας καλεί στο σπίτι του (και με το δίκιο του φυσικά!!!... κακό του κεφαλιού του και της βιτρίνας του θα κάνει )

Μέσα έπεσες Θανάση....αν έχεις τέτοιες βλέψεις...[παιδιά είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!]

MIXOS έγραψε:
Σεφ μου ... το ποτηράκι του panagiof είναι ακόμη υπό την κατοχή μου ... οπότε κοίτα να διαπραγματευτείς μαζί μου ...
Το νου σου...εντος των ημερών ετοιμάσου...και κανόνισε οι κουρτίνες να είναι τραβηγμένες...
A Beer a Day Keeps the Doctor Away
BeeRocker
Platinum Boarder
graphgraph
Απ:Urthel Samaranth 12 Quadrium: Erthels are Back ! 10.03.10 09:09  
Πολύ ομορφη παρουσίαση Μιχούλη... Φοβερό ποτηράκι thanasis ετσι Panagiof προσεξέ τους γιατι τα "σπάνε" στο αψε σβήσε

ΜΟΝΚ
καλορίζικη η μηχανή και να μην μας το λεγες θα το καταλαβαίναμε Βάλε λίγη φαντασία μονάχα ή την όμορφη μουρίτσα μου να κρατάει το ποτήρι
Rock Hard Drinking Beer
All Day All Night
Rock Hard Drinking Beer
All Your Life
_GEN_GOTOTOP Απάντηση στο θέμα